De ce sa alegi o imprimanta laser

Daca urmeaza sa achizitionati o imprimanta, si nu sunteti hotarat inca, in acest articol veti gasi o serie de idei in ceea ce priveste avantaje de care puteti beneficia, optand pentru o imprimanta laser! In primul rand e bine sa stiti care sunt diferentele intre o imprimanta cu jet de cerneala, si o imprimanta laser, care utilizeaza ca si consumabile, cartuse cu toner.

Imprimantele pe cerneala, sau inkjet, sunt cel mai adesea folosite pentru uz casnic, avand un volum lunar recomandat foarte mic. Principiul de functionare al unei imprimante ink jet consta in plasarea pe hartie a unor picaturi de cerneala microscopice, cu diametrul de aproape 70 de microni, cu ajutorul unui dispozitiv numit cap de printare, dispus in plan vertic.

Imprimantele laser, sunt utilizate in special in mediul de afaceri, datorita vitezei de lucru, cartuselor de capacitate mare, si volumului lunar recomandat. Acest tip de imprimante au un principiu de functionare bazat pe raze laser, cu ajutorul carora se obtine polarizarea electrostatica a unui cilindru fotosensibil, prin intermediul unui corotron, rezultand astfel incarcarea cilindrului cu toner si redarea lui pe hartie, urmand a fi fixat printr-un proces termic dupa ce ajunge in cuptor. Odata ajunsa in cuptor coala de hartie trece printre doua role incalzite la o temperatura de 150 – 200 de grade (rola superioara sau fuser, si rola inferioara sau preser) care au rolul de a fixa particulele microscopice de toner in ordinea data de controler. O imprimanta laser poate reda documente cu text sau imagini la o rezolutie de 300 – 600 dpi, cu o viteza aproximativa de 15 – 60 ppm. Avantajele sunt multiple, cand vorbim de o imprimanta laser, printre cele mai importante, sunt costurile de imprimare, si intervalele de timp in care este utilizata imprimanta! Daca o imprimanta ink jet este recomandat sa fie utilizata cel putin odata pe saptamana, pentru a evita problemele legate de infundarea capului de printare, la imprimantele laser nu veti mai avea aceasta grija, datorita materiei prime, sub forma de pulbere, numita toner refill. Legat de costurile de printare, aici aveti mai multe solutii, in primul rand puteti folosi cartuse compatibile, care in ultima perioada au preturi din ce in ce mai bune, si acopera o gama destul de mare de modele, si branduri. Gasiti pe piata cartuse compatibile Hp, cartuse compatibile Samsung, cartuse compatibile Brother, cartuse compatibile Lexmark, si multe alte marci, iar performantele sunt asemanatoare cartuselor OEM.

O alta solutie avantajoasa, care acopera 90% din modelele de imprimante laser disponibile pe piata noastra o reprezinta, serviciul de reincarcari cartuse. Procesul in sine, este unul foarte amplu, si este format din mai multe etape, precum dezasamblare, curatre/aspirare, reincarcare, remanufacturare (daca este cazul), inlocuire chip (daca este cazul), asamblare, testare, si ambalare. Tonerele folosite in acest proces, sunt unele dedicate pentru fiecare model de imprimanta in parte. Aici puteti gasi oferta Refill Market de reincarcari cartuse imprimanta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.